Студенти СНАУ відвідали Литовський бір

   Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 621 вересня маршрутом еколого-пізнавальної стежки «Литовський бір» пройшли студенти третього курсу кафедри екології та ботаніки Сумського національного аграрного університету, які приїхали до нас у супроводі доцентів Скляра Юрія Леонідовича та Тисонової Олени Михайлівни. Майбутні екологи, вивчаючи заповідну справу, вирішили відвідати Гетьманський національний природний парк та побувати на заповідній території.

   Екскурсія, яку провели провідні фахівці з екологічної освіти парку Оксана Суслова та Ірина Зуза, розпочалася з розповіді про історію створення та теперішній розвиток Гетьманського НПП, студенти дізналися яка загальна територія парку, по яких районах Сумської області він простягається, які заповідні урочища та пам’ятки природи входять до його складу, чому парк отримав таку назву також безліч історичних фактів про Литовський бір і головну окрасу парку р. Ворскла та багато іншої інформації. Студентів дуже зацікавило те, яких тварин можна зустріти на даній території. Вони побачили багато шпаківень, совник та годівницю для тварин, які були встановлені робітниками парку для поліпшення життя тварин і птахів в природних умовах та збільшення їх популяцій на території Гетьманського НПП.

   Проходячи маршрутом еколого-пізнавальної стежки, екскурсанти милувалися могутнім лісом, який в цю пору року по особливому чарівний, вдихали свіже повітря, настояне на пахощах осіннього лісу, побачили багато ягід та грибів і дізналися які з них їстівні, а які отруйні, побачили величну сосну, яку працівники парку прозвали «Трьохголовим драконом» і поруч з ним загадали бажання, яке обов’язково здійсниться!

   Підійшовши до рекреаційного майданчика, доцент кафедри екології та ботаніки Скляр Юрій Леонідович розповів студентам багато цікавої інформації про водні рослини, які можна побачити в заплавах річки Ворскла.

Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 7

Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 4Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 5Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 3

Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 1Студенти СНАУ відвідали Литовський бір 2