Енергійно, позитивно, дружньо та весело!

   Енергійно позитивно дружньо та весело 18В останні дні бабиного літа в заповідному урочищі Нескучне з 18-го по 20-те вересня пройшов районний туристичний зліт серед учнівської молоді Тростянецького району, організований Тростянецьким Палацом дітей та юнацтва. Згідно з положенням про районні змагання, програма зльоту включала такі етапи як «Смуга перешкод», «Естафета», «Водний туризм», «Бухтовка вірьовки», «Встановлення намету», «Спортивне орієнтування». Конкурсна програма включала в себе краєзнавчу вікторину, конкурси кашоварів та кращу туристичну пісню. Долучилися до цього заходу й працівники Гетьманського національного природного парку: заступник начальника відділу екологічної освіти та рекреації Н.Євдокимова, провідний інженер з охорони тваринного світу О.Гулюк та науковий співробітник В.Самодай, які мали можливість обговорити питання екологічних проблем зі старшокласниками, провели для учасників команд «Екологічну вікторину» та визначили кращі школи в облаштуванні наметових таборів.
Усі команди гідно справилися з завданнями.
    На урочистому закритті були визначені команди-переможці на певних етапах та у загальному заліку, вручені грамоти відділу освіти Тростянецької районної державної адміністрації та солодкі подарунки. Грамоти за краще таборування та екологічну вікторину команди отримали від Гетьманського національного природного парку.                                                                                                                

Серед учнівських команд переможцями стали:

«Екологічна вікторина»
1 місце –КПНЗ ТРР «Палац дітей та юнацтва»,Тростянецька спеціалізована школа №3
2 місце – Тростянецька спеціалізована школа №2, Тростянецька загальноосвітня школа №4
3 місце – Буймерська загальноосвітня школа.

«Облаштування наметового містечка»
1 місце – Тростянецька спеціалізована школа №1
2 місце - Тростянецька спеціалізована школа №2, Тростянецька спеціалізована школа №3
3 місце - Буймерська загальноосвітня школа, Білківський навчально- виховний комплекс.                                                                                                                              

   Три дні змагань промайнули непомітно. Всі учасники туристичного зльоту надовго запам’ятають веселі конкурси, пісні біля вогнища під зоряним небом, смачну кашу, нових друзів. Енергетика туристичного містечка додала присутнім здоров’я і наснаги, а неоціненний досвід, здобутий під час зльоту, додав упевненості у власних силах.

Енергійно позитивно дружньо та весело 11Енергійно позитивно дружньо та весело 14Енергійно позитивно дружньо та весело 19