Дякують фахівцям Гетьманського НПП

   Вихованці і вихователі літнього пришкільного табору з денним перебуванням "Веселка" на базі Охтирської школи I-ii ступенів №9 дякують провідним фахівцям з екологічної освіти Гетьманського НПП Оксані Сусловій та Ірині Зузі за гостинність і змістовний відпочинок. Театралізований захід і спортивно-розважальна програма залишили незабутні враження. діти отримали позитивні емоції і пізнали багато нового. З великим задоволенням вихованці приймали участь у виготовленні оберегів. Бажаємо працівникам Гетьманського НПП далі розвивати свої можливості та вражати гостей майстерністю.

 

 

   Людина - частка природи, потяг до всього живого закладений у ній від народження. Однак відчуття краси, розуміння природи не приходить саме собою. Його треба виховувати з раннього дитинства, коли інтерес до навколишнього особливо великий. Процес цей складний і тривалий. Він не обмежується лише підручником, а виходить далеко за його межі. Навколишній світ відкривається перед учнями лише тоді, коли він сприймається безпосередньо. Спостереження засвідчують, що школярі виявляють турботу передусім про ті об’єкти, які бачили, про які чимало знають; незнання ж спричиняє байдужість.

   Оздоровлюючись у пришкільному таборі “Дзвіночок” юні екологи 3-б та 3-в класів Охтирської ЗОШ №1 відвідали Гетьманський національної природний парк. Головною метою даної екскурсії було розширення знань учнів про природу Охтирщини, формування екологічної культури, ознайомлення з рослинним світом парку. Діти цікаво відпочили, позмагалися, пограли в рухливі ігри та посмакували польовою кашею. Учні з чудовим настроєм і незабутніми враженням від екскурсії повернулися до школи.

   Дякуємо І.В. Зузі та О.В. Сусловій за організацію та проведення неймовірно цікавого відпочинку.

 

 

   Літо-чудова пора для оздоровлення та відпочинку. Природа дарує нам щедро  своє тепло, і можна досхочу бавитися, а разом з тим пізнавати природу.

8 червня вихованці загонів «Вогник» та «Пізнайки» пришкільного оздоровчого табору «Дзвіночок» при ЗОШ №1 здійснили екскурсію до Гетьманського національного природничого парку. 

І.В. Зуза та О.В.Суслова провели нас екологічною стежкою «Литовський бір», де навели цікаві факти про рослинний і тваринний світ рідного краю. А скільки приємних здивувань викликало у дітей місце привалу. Тут і кінь, запряжений у воза, і дивний моторолер, і зайчики, і гойдалки. Емоції переповнювали дітей. Веселі, зацікавлені вони освоювали кожен куточок майданчика.

Не можна описати словами те дійство, яке підготували провідні фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП: Зуза І.В., Суслова О.В. Казкові герої: Кікімора, Нептун, Русалка, яка з'явилися з води, провели з дітьми захоплюючі змагання, цікаві ігри. Час пролетів непомітно! Відновити сили, набратися бадьорості допомогла польова каша, якою почастувати дітей. Це було неперевершено!

   Дякуємо людям, які турбуються про рідний край, його природні багатства, і намагаються передати підростаючому поколінню розуміння необхідності збереження і примноження природи.