Бережіть, примножуйте природу

   Бережіть примножуйте природу 4Березень місяць багатий на екологічні дати. До Дня дикої природи, що відзначається 3 березня та Всесвітнього дня лісу 21 березня у приміщенні Тростянецької районної дитячої бібліотеки  23 березня пройшов День юного еколога, мета якого привернути увагу підростаючого покоління на екологічні проблеми сьогодення. Учасниками екологічної мозаїки «Бережіть, примножуйте природу для нас  і для майбутнього народу» стали учні 3-б класу Тростянецької спеціалізованої школи №2, працівники Гетьманського національного природного парку  Наталія Євдокимова та Володимир Колодка, бібліотекарі Ніна Бєльська, Валентина Гладун та головний спеціаліст відділу природно-заповідного фонду та довкілля Сумської ОДА В’ячеслав Бердніков. До заходу в читальній залі була оформлена оригінальна еко-інсталяція «Треба природу любити, без неї людина не може прожити».

  Юні природолюби здійснили віртуальну прогулянку по Гетьманському національному природному парку, помилувалися його неповторною красою, дізналися про історію створення парку, послухали розповіді про  цікавинки рослинного світу, незвичайні факти із життя тварин та ознайомилися з презентацією «Дивовижі дикої природи».  

  Юні екологи підготували виступ агітбригади «Природа просить допомоги», активно відповідали на запитання екологічної вікторини, весело відгадували загадки. Захоплюючою була гра «Озерце нам сигналить SOS!», під час  якої здійснили екологічний десант і звільнили озерце та його мешканців  від бруду. По завершенню роботи хлопчаки змагалися в конкурсі «Спортивна риболовля».

  На екологічне свято завітав Лісовичок-із сміття піджачок, взуття із пластмаси, з бляшанок прикраси, який  попросив дітей звільнити його від небажаних «прикрас». Маленькі природолюби надали швидку допомогу охоронцю лісових скарбів і запевнили дідуся, що вони стануть справжніми захисниками матінки Природи.

   У процесі надзвичайно пізнавальної зустрічі діти дізналися багато нового, цікавого та корисного про світ,  у якому ми живемо.

Бережіть примножуйте природу 3

Бережіть примножуйте природу 1Бережіть примножуйте природу 2