Міжнародний день Сонця

   Міжнародний день Сонця 1Міжнародний день Сонця (International Sun Day) щорічно відзначається 3 травня, є глобальною подією, яка підкреслює важливість сонця і сприяє використанню сонячної енергії.
   Сонце – невичерпне джерело світової енергетики. Завдяки йому сформувалася екологія Землі. Найголовніший задум свята – це нагадування людям про нескінченні ресурси, що дає нам Сонце.
    Сьогодні, 2 травня, на передодні цього свята, провідний фахівець з екологічної освіти Гетьманського НПП, завітала до учнів 1-Б класу Охтирської ЗОШ № 3, де розповіла найцікавіші факти про Сонце.
    Якого ж кольору сонце? Скільки годин має доба та чому відбувається затемнення? Все це, та багато іншого почули діти переглянувши відео «А чи знаєш ти?». Також працівниця Парку розповіла, що в давні часи люди розмальовували яйця, наносивши на них, природні елементи: сонце, квіти, пташок, листя дубу, рибу і таке інше. Кожен з цих символів, мав певне значення, ось наприклад, сонце — найдавніший і найбільш розповсюджений символ на писанках, який символізує життєву силу і відродження в природі. Писанку із зображенням сонця дарують на щастя. Тому на завершення, діти мали можливість створити кожен свою писанку.

     Міжнародний день Сонця 2Міжнародний день Сонця 3Міжнародний день Сонця 4