Що я знаю про кліщів?

   Дні стають тепліше і нас тягне на природу, до лісу. 16 квітня провідні фахівці з екологічної освіти Гетьманського НПП розповіли вихованцям МАН гуртка «Спортивний туризм» про одну із небезпек, з якою ми можемо стикнутися у лісі – кліщі.
   Кліщі – це членистоногі з класу павукоподібних. Існує понад 50 тисяч видів кліщів. В першу чергу небезпеку для людини становлять іксодові (Ixodidae). Кліщі переносять більш ніж 15 інфекцій. Найактивніші перед дощем і в прохолодну погоду. Оскільки вони гинуть при температурі понад 55 ℃ і мають погану терморегуляцію, то уникають прямих сонячних променів.
   Якщо вас укусив кліщ, то по-перше, що треба, не панікувати. Пам’ятайте, що в будь-якій критичній ситуації необхідно зберігати спокій і врівноваженість.
    Кліща, що присмоктався до тіла, слід витягти якомога раніше, чим швидше це буде зроблено, тим менше ймовірність того, що в кров потрапить збудник небезпечного захворювання. Видалення кліща слід робити в медичній установі!
   Паразити зазвичай живуть у підліску та легко можуть потрапити на одяг, тому не варто ходити по траві, пробиратися через чагарники – краще використовувати широкі стежки. Бережіть себе!

     Що я знаю про кліщів 1Що я знаю про кліщів 2Що я знаю про кліщів 3