«Мій домашній пухнастик»

Щорічно 30 листопада відзначається Міжнародний день домашніх тварин. Це свято присвячено відданим і люблячим «братам нашим меншим», які потребують теплоти та турботи. Офіційно воно було затверджено у 1931 році у Флоренції на Міжнародному конгресі прихильників захисту тварин. Метою свята є виховання у людей почуття відповідальності за все живе на планеті,у тому числі і за домашніх тварин. Офіційно День домашніх тварин в Україні не відзначається. Але це не привід не святкувати це добре й домашнє свято.
З давніх часів людина приручає тварин, дружить з ними і багато чому у них навчається. Погодьтесь, зв’язок, що виникає між людиною і його улюбленцем унікальний. Протягом останнього двадцятиріччя вчені все сильніше переконуються у справедливості твердження «домашні тварини приносять щастя». Як показали наукові дослідження, домашні улюбленці сприяють виникненню загального відчуття благополуччя, будучи свого роду легкими ліками, які запобігають нездужанню і поганому настрою.
Провідна фахівчиня з екологічної освіти Гетьманського НПП Наталія Кварта на передодні цього свята організувала фоточелендж: «Мій домашній пухнастик» до якого долучилися діти різного віку. На кожній світлині ми можемо побачити любов і доброту, яку випромінюють власники до своїх «пухнастиків».
Це свято привертає увагу суспільства, у тому числі дітей та підлітків, до проблем домашніх улюбленців та тварин, що залишилися без притулку. Можливо, переглянувши ці милі фото, у когось прокинеться бажання прихистити таке «маленьке чудо-щастя»!
Ми маємо пам’ятати, що ми несемо відповідальність за кожну приручену нами тваринку!

Тут можна побачити більше - https://fb.watch/h7nK25VpZ-/

Мій домашній пухнастик 1Мій домашній пухнастик 2Мій домашній пухнастик 3Мій домашній пухнастик 4Мій домашній пухнастик 5Мій домашній пухнастик 6